«Мівіна» оновлює рецептуру

Nestlé в Україні змінює рецептуру вермішелі швидкого приготування «Мівіна» і удосконалює технологію виробництва, щоб подбати про споживачів і навколишнє середовище.

Тепер, замість пальмового стеарину, який традиційно використовується у виробництві вермішелі швидкого приготування в різних країнах світу, при виробництві «Мівіни» буде використовуватися високоякісна українська соняшникова олія.

Nestlé в Україні продовжує розвивати ініціативу «Господар» - програму підтримки українських фермерів, щоб сприяти розвитку агровиробництва та сталого розвитку сільського господарства. В рамках проекту з оновлення рецептури «Мівіни», компанія буде використовувати інгредієнти найвищої якості для виробництва вермішелі «Мівіна», а саме - спеціальні сорти пшениці, спеції і соняшникову олію українського виробництва, завдяки успішному впровадженню «Господаря».

Зміна рецептури дозволить стати одним з перших великих брендів вермішелі швидкого приготування в Україні, який буде використовувати якісну українську соняшникову олію замість пальмової. Перевагою нової рецептури для українських споживачів стане більш насичений смак готового продукту, а також зменшення на 80% кількості насичених жирів і на 20% загального рівня жирності продукту, що відповідає рекомендаціям ВООЗ щодо зменшення споживання насичених жирів.



Тепер якісна соняшникова олія буде додаватися до вермішелі «Мівіна» вже на етапі виробництва - а тому потреба в окремому пластиковому пакетику з маслом зникла. З одного боку, це зробить приготування продукту ще більш зручним для споживачів, а з іншого - дозволить зменшити використання пакування з пластику і подбати про навколишнє середовище. Відмова бренду «Мівіна» від пакетиків з маслом є одним з кроків вдосконалення пакування і, згідно з підрахунками експертів компанії, дозволить зменшити використання пластику на 24,5 тонни на рік.

Компанія Nestlé активно працює над екологічністю пакування своєї продукції. До 2025 року пакування всієї продукції Nestlé буде придатним для повторного використання або переробки.

Вермішель «Мівіна» була створена у 1995 році компанією «Техноком». Її заснував в’єтнамець Фам Нят Вионг, який жив в Україні. У 2010 році він продав свою компанію концерну Nestlé за 150 мільйонів доларів і повернувся до В’єтнаму. У 2020 році наприкінці березня, коли почався карантин, Вионг допоміг оплатити евакуацію українців з В'єтнаму після припинення регулярного авіасполучення.


За інформацією MMR та bzh.life.

Новини компаній
16:50, 22 серпня