Всесвітній день кавуна

Сезон стиглих соковитих червоних кавунів у розпалі. Вони так і манять до прилавка. 3 серпня у Всесвітній день кавуна на них особливий попит.  Покупці діляться своїми маленькими хитрощами, як обрати найсмачніший.



А ось пан Володимир, баштанник з досвідом, у байки про кавуни і кавунки, та сухі хвостики не вірить. Каже це все міфи.

Зазвичай сезон кавунів розпочинається у серпні. Проте чимало прилучан спробували смак літа ще у червні. За цей період ціна на вітамінну ягоду помітно знизилася, кажуть на ринку.

Продавці ринку відзначають добрий попит на кавуни. Вони завжди дадуть дієві поради, як обрати смачну, стиглу і солодку ягоду і навіть дадуть спробувати на смак перш ніж придбати.

Багато хто побоюється куштувати кавуни через можливу велику кількість нітратів, але щодо продукції на Центральному ринку можна не перейматися. Кожну партію кавунів в лабораторії перевіряють на вміст нітратів. Якщо їх кількість перевищує норму, ця партія не виставляється на продаж. Тому без остраху можна насолоджуватися плодами стиглого цьогорічного серпня. Тим більше, що завдяки високому вмісту води і корисних елементів кавун вважається дієтичним продуктом.

Той факт, що кавун на 90% складається з води робить його відмінним засобом для підтримки хорошої гідрації. Особливо він корисний у літню спеку. Тож їжте більше кавунів і поповнюйте свій організм гормоном радості.


За інформацією телеканалу ТІМ.