• Головна
  • Дев’ять історій барменів, які служать у ЗСУ.Змінили шейкер на зброю
11:30, 6 лютого

Дев’ять історій барменів, які служать у ЗСУ.Змінили шейкер на зброю

6 лютого відзначають День бармена — професію, що зазвичай асоціюється з атмосферою свята, вишуканими напоями та дружніми розмовами. Проте для багатьох українських барменів життя кардинально змінилося — вони залишили барні стійки та взяли до рук зброю, ставши на захист країни.

Колишні бармени не лише майстерно змішують коктейлі, а й демонструють витримку та професіоналізм у найважчих умовах. У цей день NV FOOD вирішив познайомити с героями та поділитись спогадами про їхню роботу в мирний час. Ці історії — про відданість та сміливість.

Хасід

Хасід з побратимом на службі (Фото: Надано героєм статті)

Хасід з побратимом на службі (Фото: Надано героєм статті)

Хасід з побратимом на службі / Фото: Надано героєм статті

23-річний чинний військовослужбовець із позивним Хасід під час навчання в університеті працював барменом у Миколаєві. Має досвід роботи у барі Fitzroy. Загалом працював за барною стійкою з 18 до 21 року. «До лав ЗСУ вступив на початку 2023 року. Хотів раніше, та через окупацію не зміг. Зараз служу у десантно-штурмових військах на посаді оператора БпЛА», — розповів воїн.

Кузьминський Богдан Кузьминський Богдан (Фото: Надано героєм статті) Кузьминський Богдан / Фото: Надано героєм статті

Богдана знають як взірцево мегакультурного, завжди уважного до гостя бармена закладу BarmanDictat. Знавець своєї справи. Саме завдяки блискучому приготуванню коктейлю від Кирила Масленікова, про який йшлося вище, Богдан свого часу виступав на барному шоу в Афінах. Микита Мазулов поділився, що ні до того, ні після ніхто не продавав більшої кількості цього напою в барі, ніж Богдан.

Кирило Маслєніков Кирило Маслєніков (Фото: Надано героєм статті) Кирило Маслєніков / Фото: Надано героєм статті

Кирило — ветеран барної сцени, людина з багатим досвідом та знаннями. Гуру коктейлю та професіонал високого рівня. Шеф-бармен закладу BarmanDictat Микита Мазулов розповів, що саме він придумав коктейль (поєднання аперитиву Lillet, джину, рожевого лимонаду і біттера-тоніка) спеціально для одного з барних конкурсів.

Фітц Фітц (Фото: Надано героєм статті) Фітц / Фото: Надано героєм статті

37-річний військовий із позивним Фітц побудував кар'єру ресторатора у Казахстані, пропрацювавши там 10 років. В Україні працював у барі The Fitz (сюрприз-сюрприз) на посаді Хранителя культурних цінностей у 2019−2021 роках. Також був СЕО проєкту для барменів Barnation. «У червні 2022 року долучився до лав ДШВ. Служив у 81-й ОАеМБр (штурмовиком) та у 95-й ОДШБр (розвідником 13-го ОДШБ). Наразі я знищую БпЛА противника. Вважаю, що захищати Батьківщину — це святий обов’язок кожного громадянина. Воюйте, кохайтесь, шануйтесь!», — зазначає Фітц.

Чівас Чівас (Фото: Надано героєм статті) Чівас / Фото: Надано героєм статті

32-річний колишній бармен з позивним Чівас приєднався до лав ЗСУ разом з друзями на другому тижні після початку повномасштабного вторгнення. «Завдяки батькам і їхньому бізнесу все життя провів у ресторанній сфері. Працював на різних позиціях, починаючи з помічника офіціанта, бармена, посудомийника і до співвласника закладу. З 2015 року був консультантом та співвласником у декількох барах», — зазначив захисник. Він додав, що причетний до створення кількох закладів: Lunca Bar, Пляж (Херсон), Basta Pasta (Харків), Benjamin Wine Bar (Одеса) та є співвласником закладу 6/8 Wine Bar (Херсон). До служби також працював бар-менеджером у закладі Amsterdam (Одеса). Нині з побратимами та колишніми колегами створили невеликий підрозділ на базі бригади та заснували власний бренд одягу. «Ми зрозуміли, що потрібно зробити щось, що дозволить конвертувати кошти на додаткове та необхідне забезпечення», — наголосив Чівас.

Пікуш Павло Пікуш Павло (Фото: Надано героєм статті) Пікуш Павло / Фото: Надано героєм статті

Павло — професіонал, знавець та пошановувач української музики, серед його гостей його друзі відомі українські музиканти. Павло придумав коктейль Метрополітан Зомбі — варіація на тему класичного Зомбі, але модернізований тікі-коктейль. Завдяки Павлу смак цього напою став більш округлий, він не настільки міцний, але смачний і яскравий. Цей коктейль і досі є в карті бару BarmanDictat.

Корвус Корвус (Фото: Надано героєм статті) Корвус / Фото: Надано героєм статті

32-річний херсонець Колосс Родосскій із позивним Корвус близько 11 років працював у закладах HoReCa, з них 5 — барменом. Працював у Boho Bar, Shkaf, Fitz Roy, Cafe Bar Memories, Heisenberg, RockBurger Bar та інших. Після двох місяців в окупації у Херсоні вирішив виїхати в Одесу та стати на захист Батьківщини. «Там попри страх і відмовляння рідних, пішов до ТЦК. Після оформлення документів потрапив у небойову частину, а згодом перевівся до 36-ї бригади морської піхоти на посаду артилериста. Отримав поранення й був переведений в іншу бригаду. Долучився до операцій наступу на Білгород. Зараз знову переводжуся в бойову бригаду, щоб нищити ворога», — розповідає Корвус.

Рустам Дмитрук Рустам Дмитрук (Фото: Надано героєм статті) Рустам Дмитрук / Фото: Надано героєм статті

Рустам доєднався до команди, будучи вже в лавах захисників. Домовилися, що повернеться на роботу до BarmanDictat. Професійний бармен з багатим досвідом. Пише поезію. «З Рустамом у мене асоціюється коктейль на основі торф’яного віскі, має бути щось копчене, смажене, насичене. Додамо туди Amaro Montenegro, який він сильно любить. Можна ще чимось окурити — коли Рустам приходить, то аромат сигари розповсюджується по всіх трьох залах Диктату», — каже Микита.

Денис Денис (Фото: Надано героєм статті) Денис / Фото: Надано героєм статті

За словами військовослужбовця, зараз він в лавах ЗСУ, а у цю точку життя прийшов довгою та цікавою дорогою. «Народився і виріс у Маківці Донецької області. З юності захоплювався хімією. Перетворення одних речовин на інші заворожували та надихали мене. Завжди мав достатньо амбіцій, які допомагали мені здобувати призові місця на обласних олімпіадах, брати участь у конкурсах та займатися науковими дослідженнями, спочатку в Донецьку, а потім у Львові. При всій своїй чарівності хімія має один значний недолік — зазвичай реактиви не можна пробувати на смак. Кажуть, що це погана прикмета, адже після цього можна пробувати вже ліки у лікарні. Це й змістило мій фокус уваги в бік барменської справи. І знаєте, перетворень у моєму житті стало навіть більше, а нудних розрахунків і читання статей — значно менше», — зазначає Денис. Він додав, що ставши барменом, завжди прагнув більшого: почавши з роботи у маленькому барі на 8 столиків, виріс до роботи в одному з найкращих ресторанів Львова, де були дорогі та якісні інгредієнти й вишукана подача кожного коктейлю. «Минулого літа мене мобілізували до лав ЗСУ. Наразі теж займаюся перетвореннями, але цього разу вже ворогів — на високоякісні добрива. Як і всі мої побратими, старанно працюю, щоб цей процес відбувався у великих обсягах та з максимальним виходом. Це мій шлях перетворень і досягнень. Подивимось, куди він заведе мене далі!», — додає військовослужбовець.

Додамо, що BarmanDictat став неофіційною офіційною локацією святкування дня бармена — і під час повномасштабного вторгнення бар продовжує традицію та лишається місцем зустрічі бартендерів 6 лютого.

Інформує nv.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
live comments feed...